Texte A2 – Le festin d’écrevisses

Découvre la fête du festin d’écrevisses en suédois.

✍️ Textes en suédois facile

Apprends le suédois avec nos textes en suédois facile, puis fais les exercices en bas de page pour tester tes connaissances. Lycka till ! (bonne chance)

K

räftskiva ! Vad är en kräftskiva ? En kräftskiva är en traditionell svensk fest. Ja ! Visste du att kräftsäsongen börjar i augusti i de skandinaviska länderna ? Därför firar Sverige Kräftskiva den 8 augusti varje år. Det är för att träffas och äta läckra kräftor.

Hmm, kräftor.

Vanliga tillbehör vid kräftskivan är baguette, knäckebröd och kryddad ost samt ibland västerbottenpaj. Vanliga drycker är brännvin, öl och sockerdricka.

Under måltiden äter du också krispigt bröd, baguette med kryddig ost, traditionella pajer och såklart mycket räkor och kräftor. Naturligtvis finns det alkohol, öl och läsk.

Roligt faktum: folk sjunger ofta under festen. Det är typiskt i Sverige och enligt min mening en styrka för denna kultur.

Dessa fester är sociala och sammanför folket. Dessutom är gästens kläder också speciella. Det finns hattar, kräftklämmor och även förkläden. På dessa tillbehör kan du se kräftor.

Som slutsats, kräftskiva är en unik fest i Skandinavien. Det är ett extraordinärt tillfälle att fördjupa sig i kulturen medan du smakar på skaldjur. Skål!

Exercices

Vérifions si tu as compris :

Kräftsäsongen börjar ...
Under festen ...
Gästerna klär sig ...

As-tu aimé participer ?

Note moyenne 5 / 5. Évaluations : 7

Si tu as aimé le site ...

... tu aimeras probablement aussi la chaîne YouTube !

Thierry

Fondateur du site apprendrelesuedois.com.

Följ oss

Vi älskar att träffa intressanta människor och få nya vänner.