A2 – Stockholm

Les grands quartiers de la ville de Stockholm.

✍️ Textes en suédois facile

Apprends le suédois avec nos textes en suédois facile, puis fais les exercices en bas de page pour tester tes connaissances. Lycka till ! (bonne chance)

S

tockholm. I centrala Stockholm så har vi fem stadsdelar. De är Södermalm, Östermalm, Norrmalm, Vasastan och Kungsholmen.

På Södermalm eller ‘Söder’ som det kallas av stockholmarna så finns det många restauranger, kaféer och barer. Här finns även ett nyare museum Fotografiska. Där visas fotokonst från olika fotografer. De har även en restaurang och en utebar på sommaren vid vattnet.

På Östermalm finns det många populära lite finare restauranger och barer, speciellt vid Stureplan. Här ligger också många av de eleganta butikerna som Louis Vuitton, Chanel och Prada. Här ligger även Östermalms saluhall som öppnade 1888. Du kan köpa färska räkor, fina choklad praliner eller äta på några av deras restauranger.

Norrmalm kallas även Stockholm city. Drottninggatan är den stora shoppinggatan här. Där du kan hitta butiker som H&M och Zara. Det är mycket kultur i det här området som kulturhuset och kungliga operan.

Vasastan är populär för sina parker som Vasaparken och Observatorielunden där Stockholms observatorium ligger. Här finns även Stockholms stadsbibliotek som rymmer ca. 400 000 böcker.

På Kungsholmen ligger Stockholms stadshus där Nobelfestens hålls. I närheten ligger Rålambshovsparken där man kan ha en picnic. Under sommaren så kan man även gå och bada på stranden som ligger där.

Exercices

Din tur ! (à ton tour)

Hur kallar stockholmarna Södermalm?
Var finns några av de mest lyxiga butikerna i staden?
Var rekommenderar Sanna att du gick för att äta i den friska luften?

As-tu aimé cet article ?

Note moyenne 4.7 / 5. Nombre de votes : 6

Sanna

Fondateur du site apprendrelesuedois.com

Följ oss

Vi älskar att träffa intressanta människor och få nya vänner.