A2 – Stockholm

Les grands quartiers de la ville de Stockholm.

✍️ Transcription


S

tockholm. I centrala Stockholm så har vi fem stadsdelar. De är Södermalm, Östermalm, Norrmalm, Vasastan och Kungsholmen.

På Södermalm eller ‘Söder’ som det kallas av stockholmarna så finns det många restauranger, kaféer och barer. Här finns även ett nyare museum Fotografiska. Där visas fotokonst från olika fotografer. De har även en restaurang och en utebar på sommaren vid vattnet.

På Östermalm finns det många populära lite finare restauranger och barer, speciellt vid Stureplan. Här ligger också många av de eleganta butikerna som Louis Vuitton, Chanel och Prada. Här ligger även Östermalms saluhall som öppnade 1888. Du kan köpa färska räkor, fina choklad praliner eller äta på några av deras restauranger.

Norrmalm kallas även Stockholm city. Drottninggatan är den stora shoppinggatan här. Där du kan hitta butiker som H&M och Zara. Det är mycket kultur i det här området som kulturhuset och kungliga operan.

Vasastan är populär för sina parker som Vasaparken och Observatorielunden där Stockholms observatorium ligger. Här finns även Stockholms stadsbibliotek som rymmer ca. 400 000 böcker.

På Kungsholmen ligger Stockholms stadshus där Nobelfestens hålls. I närheten ligger Rålambshovsparken där man kan ha en picnic. Under sommaren så kan man även gå och bada på stranden som ligger där.

Exercices

Il apparait que ce quiz n’est pas paramétré correctement

As-tu aimé cet article ?

Note moyenne 4 / 5. Nombre de votes : 1

Sanna

Originaire de Stockholm.

Följ oss

Vi älskar att träffa intressanta människor och få nya vänner.