B1 – 4 acteurs suédois

4 excellents acteurs suédois reconnus mondialement.

✍️ Transcription


S

tellan Skarsgård blev tonårsidol på 60-talet efter ha varit med i tv-serien Bombi Bitt och jag. Efter det spelade han på många olika teatrar innan han till slut hamnade på Dramaten i Stockholm. Hans karriär växte efter att hans filmer började bli stora utomlands. Några av de största filmerna han har varit med i är Good Will Hunting, Marvel och Pirates of the Caribbean filmerna.

Joel Kinnaman fick sitt genombrott i de svenska Snabba Cash filmerna om droghandeln i Stockholm. Hans karriär växte efter att han var med i serien The Killing. Efter det har han varit med i House of cards och den nya versionen av Robocop. 

Naomi Rapace spelade Lisbeth Salander i den svenska Millenium-trilogin efter Stieg Larssons böcker. Efter det så fick hon en roll i filmen Sherlock Holmes: A game of Shadows mot Robert Downey Jr och Jude Law. Hennes största roll kom ett år senare när hon fick huvudrollen i Ridley Scotts Alien film Prometheus.

Alicia Vikander blev känd efter att ha varit med i svenska tv-serien Kronjuvelerna. Efter det hade hon stora roller i filmer som A royal affair och Anna Karenina. Men hennes största roll var i filmen The Danish Girl mot Eddie Redmayne, som gav henne en Oscar för Bästa kvinnliga biroll 2016. 

Exercices

Il apparait que ce quiz n’est pas paramétré correctement

As-tu aimé cet article ?

Note moyenne 0 / 5. Nombre de votes : 0

Sanna

Originaire de Stockholm.

Följ oss

Vi älskar att träffa intressanta människor och få nya vänner.