Texte B1 – 4 auteurs suédois

4 auteurs suédois d’exception.

✍️ Textes en suédois facile

Apprends le suédois avec nos textes en suédois facile, puis fais les exercices en bas de page pour tester tes connaissances. Lycka till ! (bonne chance)

A

strid Lindgren född 1907 i Vimmerby. Hon var en barnboksförfattare känd över hela världen med sina barnböcker om Pippi Långstrump, Karlsson på taket, Bröderna Lejonhjärta och Madicken. Många av hennes böcker har blivit filmer. Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är ett av priserna som delas ut i hennes minne . Prissumman är på 5 miljoner kronor, vilket är det näst största litteraturpriset efter Nobelpriset i litteratur. Sedan 2015 så är hon på den svenska 20-kronorssedeln.

Stieg Larsson född 1954 i Skelleftehamn. Var känd för sina deckare. Jobbade även som journalist och startade sin egna tidning Expo. Hans kändaste verk är Millenium trilogin (Män som hatar kvinnor (2005), Flickan som lekte med elden (2006) och Luftslottet som sprängdes (2007), som blivit filmer i både Sverige och USA.

Henning Mankell född 1948 i Stockholm. Han är mest känd för sina deckare romaner om kriminalkommissarie Kurt Wallander. Många av böckerna om Kurt Wallander har blivit filmer i både Sverige och England. Han hade också ett stort intresse för teater och skrev många pjäser.

Camilla Läckberg född 1974 i Fjällbacka. Hon fick sitt genombrott med Fjällbackaserien, som är om författaren Erica Falck och polisen Peter Hedström. Fjällbackaserien har även blivit en tv-serie på svensk tv. Den senaste boken i serien Tyskungen har även blivit film. Hon har också publicerat barnböcker om bebisen Super-Charlie.

Exercices

Din tur ! (à ton tour)

Astrid Lingren är känd för sina ...
Vem var Henning Mankell ?
Vem är Erica Falck ?

As-tu aimé participer ?

Note moyenne 5 / 5. Évaluations : 2

Si tu as aimé le site ...

... tu aimerais probablement aussi la chaîne YouTube !

Sanna

Fondateur du site apprendrelesuedois.com

Följ oss

Vi älskar att träffa intressanta människor och få nya vänner.