B1 – 5 stéréotypes français en Suède

Les stéréotypes ont la vie dure, et en Suède aussi bien sûr, de Malmö à Kiruna !

✍️ Textes en suédois facile

Apprends le suédois avec nos textes en suédois facile, puis fais les exercices en bas de page pour tester tes connaissances. Lycka till ! (bonne chance)

1/ Baguetter, ost och vin🍷

Det är vanligt att äta baguette till frukost, lunch eller middag. Det finns olika typer av innehåll de kan ha som ost och skinka eller kyckling med currysås. Det finns många olika typer av ost i Frankrike och det är vanligt att ha en ostbricka som dessert och vin dricks till de flesta måltider. Det är ganska vanligt i andra länder också.

2/ De flesta cyklar

I Paris finns det ett cykel-system där du kan hyra en cykel under dagen. Det kostar inte så mycket. Så det är ganska många som cyklar i Frankrike. Det har funnits i storstäderna i Sverige ett tag också. Så det är fler som har börjat cykla här. 

3/ Är sociala, pratar mycket och fort, många röker

Det här är nog den största skillnaden mot Sverige att de har så lätt att börja prata med folk de inte känner. Det är något som inte många svenskar gör. Det tar tid att få oss att börja prata med någon vi inte känner. Fransmän pratar också väldigt snabbt. Har hört av folk som har lärt sig franska i några år och sen när de är i Frankrike så har de svårt att förstå allt för att de pratar så fort.

Jag vet inte om det är många fler som röker i Frankrike än i andra länder så kan inte säga om det stämmer eller inte. 

4/ De kan vara stolta och otrevliga ibland

Det är inget som jag har märkt när jag har umgåtts med fransmän. Visst kan de vara stolta över att vara franska och prata om saker som kommer ifrån Frankrike men det är ingen skillnad från någon som kommer från Italien eller Norge. Vi är alla stolta över våra länder och har saker att prata om. 

5/ Kan inte prata så bra engelska 😅

De finns såklart de som pratar perfekt engelska och de som inte förstår så mycket. De flesta kan prata och förstå enkel engelska. Sen kanske de inte pratar lika flytande som vi gör här i Sverige men jag vet inte hur engelska lärs i skolan i Frankrike. Så jag kan inte jämföra med hur vi lär oss här i Sverige.

Exercices

les questions vont bientôt germerfrågorna kommer snart att blomma

fråga 1

As-tu aimé cet article ?

Note moyenne 4.8 / 5. Nombre de votes : 4

Sanna

Fondateur du site apprendrelesuedois.com

Följ oss

Vi älskar att träffa intressanta människor och få nya vänner.