B1 – Fêter Pâques en Suède

Comment les suédois célèbrent-ils la fête de Pâques ?

✍️ Textes en suédois facile

Apprends le suédois avec nos textes en suédois facile, puis fais les exercices en bas de page pour tester tes connaissances. Lycka till ! (bonne chance)

S

verige har firat påsk sedan 1100-talet. Då äter man påskägg, pyntar med påskris och olika dekorationer hemma och barnen klär ut sig till påskkärringar. Påsken firas på olika datum varje år men är alltid mellan den 22 mars och 25 april.

Hemma så brukar man dekorera med påskris med färgglada fjädrar på, ställa fram små kycklingar och harar under påsken. Under påskafton så träffar man sin familj för påsklunch man brukar äta ägg med skagenröra på, smörgåstårta, olika sillar, lax och potatis. Vi har ingen speciell dessert under påsk vi äter mer godis som är till påsken. Små chokladägg i färgglatt papper, choklad eller marshmallow harar man dricker även påskmust.

Barnen får på påskafton påskägg som är fyllda med godis. Oftast är dem gömda runt i hemmet eller i trädgården, så barnen måste hitta dem. Många små barn klär även ut sig till påskkärringarskärtorsdagen. Då har dem på sig klänningar med färgglada mönster, ett förkläde och en duk för att täcka håret. De sminkas med fräknar och rosiga kinder.

När jag var liten så gick man sen runt till grannarna och sa Glad Påsk och gav en påskteckning man gjort, då fick man lite godis som de la i korgen man hade med sig.

Exercices

les questions vont bientôt germerfrågorna kommer snart att blomma

fråga 1

As-tu aimé cet article ?

Note moyenne 0 / 5. Nombre de votes : 0

Sanna

Fondateur du site apprendrelesuedois.com

Följ oss

Vi älskar att träffa intressanta människor och få nya vänner.