Texte B1 – Melodifestivalen

Le festival de la musique en Suède.

✍️ Textes en suédois facile

Apprends le suédois avec nos textes en suédois facile, puis fais les exercices en bas de page pour tester tes connaissances. Lycka till ! (bonne chance)

M

elodifestivalen är en svensk musiktävling som hålls varje år och vinnaren får representera Sverige i Eurovision Song Contest. De som tävlar är väldigt blandat både i musik och ålder. Det kan vara musik inom pop, hiphop och rock.

Tävlingen är uppdelad i först fyra delar där 7 artister uppträder i varje del. 2 går vidare till finalen och 2 till andra chansen. Andra chansen är de artister som har fått ett till försök att gå till finalen.

4 artister går sen vidare till finalen. Så till slut är det 12 artister i finalen. Dem som bestämmer vilka artister som får gå vidare i varje del till finalen är det svenska folket som ringer in och röstar på den artisten de gillar och de som får flest röster går vidare. Sen i finalen så är det svenska folket som röstar men det är också 8 europeiska jurygrupper som får lämna sina röster. Svenska folket och jurygrupperna har 50/50 procent makt vardera att utse vinnaren.

Melodifestivalen börjar den första lördagen i februari och sen är det en ny show varje lördag. I år så är tävlingen mellan den 6 februari – 13 mars.

Exercices

Vérifions si tu as compris :

Vad är Melodifestivalen ?
Vem utser vinnaren i finalen ?
Hur ofta händer föreställningarna ?

As-tu aimé participer ?

Note moyenne 5 / 5. Évaluations : 3

Si tu as aimé le site ...

... tu aimeras probablement aussi la chaîne YouTube !

Sanna

Fondateur du site apprendrelesuedois.com

Följ oss

Vi älskar att träffa intressanta människor och få nya vänner.