Texte B1 – Les congés suédois

La Suède et ses congés !

✍️ Textes en suédois facile

Apprends le suédois avec nos textes en suédois facile, puis fais les exercices en bas de page pour tester tes connaissances. Lycka till ! (bonne chance)

P

å sportlovet så åker många familjer upp till norra delen av Sverige för att åka skidor, snowboard eller andra vinteraktiviteter. Sportlovet är alltid på veckan 9 (1-5 mars)

Under påsklovet så firar vi påsk. Barn klär ut sig till påskkärringar och får speciella ägg som är fyllda med godis. Man brukar fira med den närmsta familjen genom att äta en lättare lunch med ägg, lax, knäckebröd och potatis. Påsklov (6-9 april).

Sommarlovet är det längsta lovet under året. Vissa familjer åker utomlands på sin semester medans andra åker till sin sommarstuga eller stannar hemma. Vissa barn åker även på kolo under en vecka. Det finns många olika typer av kolonier, vissa är inriktade på sport, djur eller bara bada och ha kul med sina kompisar. Man äter mycket glass, går till stranden och njuter av det fina vädret. Sommarlov (12 juni-17 augusti).

Höstlovet är alltid den första veckan i november. Helgen som är innan så firar vi halloween. Då brukar man klä ut sig till något läskigt, äta godis och kanske gå på en halloween fest. Höstlov vecka 44 (1-5 november).

Under jullovet så firar vi julafton och nyår. Så många åker hem till sina föräldrar under den här tiden. Vissa åker till norra delen av Sverige där det brukar vara mer snö. Jullov (23 december-9 januari).

Exercices

Vérifions si tu as compris :

Hur klär sig barn under påsklovet?
Vad gör många svenskar under sommarlovet?
Under jullovet

As-tu aimé participer ?

Note moyenne 5 / 5. Évaluations : 2

Si tu as aimé le site ...

... tu aimerais probablement aussi la chaîne YouTube !

Sanna

Fondateur du site apprendrelesuedois.com

Följ oss

Vi älskar att träffa intressanta människor och få nya vänner.